Miről is van szó?

Tevékenységeinkkel igyekszünk minél szélesebb közönséggel megismertetni a város történeteit. Ehhez friss kutatásokat, régi újságokat, térképeket, fényképeket és különböző módszereket használunk. Szeretnénk, ha mindenki meglátná az értéket Kolozsvár épített örökségében, ezért keressük változatos módjait az ismeretek átadásának. Arra kérünk, hogy amennyiben egyetértesz egyesületünk céljaival és szívesen vennél részt jövőbeli programjainkon, támogass minket adód 2%-val.

Minden évben lehetőséged van arra, hogy a személyi jövedelemadó 2%-át civil szervezetnek ajánld fel. Ha úgy döntesz, hogy erről nem rendelkezel, az összeg az államkasszában marad, és az állam rendelkezik felette. Töltsd ki személyes adataiddal az adónyilatkozatot, majd add le a lakhelyed szerinti adóhivatalban (Administraţia Financiară) személyesen, vagy küldd el postán legkésőbb május 20-ig. A kitöltött űrlapot eljuttathatod egyesületünkhöz is, ezt előzetesen jelezd e-mailben. A nyilatkozatokat május 25-ig lehet leadni.

Terveink az idei évre:

  • Ref500: a reformáció 500. évfordulójának évében a kolozsvári eseményeket bemutató tematikus séta
  • Fókuszban a Mărăști és a Györgyfalvi negyedek: a szocmodern épített örökség értékeit feldolgozó tematikus séta
  • Virággal, vakolattal: városmegismerő családi munkafüzet – ezúttal az épületeket lehet majd megismerni

A tervezett új séták mellett természetesen a régieket is elővesszük, s reméljük, tárlatvezetést is tartunk majd a nyár folyamán.