Miről is van szó?

Tevékenységeinkkel igyekszünk minél szélesebb közönséggel megismertetni a város történeteit. Ehhez friss kutatásokat, régi újságokat, térképeket, fényképeket és különböző módszereket használunk. Szeretnénk, ha mindenki meglátná az értéket Kolozsvár épített örökségében, ezért keressük változatos módjait az ismeretek átadásának. Arra kérünk, hogy amennyiben egyetértesz egyesületünk céljaival és szívesen vennél részt jövőbeli programjainkon, támogass minket adód 2%-val.

Minden évben lehetőséged van arra, hogy a személyi jövedelemadó 2%-át civil szervezetnek ajánld fel. Ha úgy döntesz, hogy erről nem rendelkezel, az összeg az államkasszában marad, és az állam rendelkezik felette. Töltsd ki személyes adataiddal az adónyilatkozatot, majd add le a lakhelyed szerinti adóhivatalban (Administraţia Financiară) személyesen, vagy küldd el postán. A nyilatkozatokat március 15-ig lehet leadni, további részleteket itt olvashatsz.

Terveink az idei évre:

  • Ábécés képskönyv kolozsvári épületekkel kisiskolásoknak
  • Mátyás király babérkoszorús kolozsvári örökségének bemutatása kicsknek és nagyoknak, családi munkafüzet, foglalkozások és társasjáték széleskörű bemutatása
  • Tematikus városnéző séták, épületbejárások folytatása
  • Épületbejárások: ismerjük meg a Marianumot és a Mikó-kert egykori lakóit
  • Loveheritage műemléki nap és a szecesszió világnapja megünneplése
  • Heti rádiós 5 perces történetek kolozsvári érdekességekről, amelyeket a blogunkon el is olvashattok.

A régi és új séták mellett reméljük, hagyományainkhoz híven tárlatvezetést is tartunk majd a nyár folyamán.