Épített örökséget karácsonykor is!

Lassan közeledünk az év végéhez, de még mielőtt visszatekintenénk és megköszönnénk nektek az élményeket és a támogatást, szeretnénk a karácsonyotok részeivé is válni. Bemutatjuk, hogy milyen Korzo-ajándékokkal kedveskedhettek szeretteiteknek vagy magatoknak, s megvásárlásukkal igazából nekünk is. Nagy terveink vannak jövőre, de erről még nem beszélünk. Annyit elárulhatunk talán, hogy folytatjuk a sétákat, a Lépésben munkafüzet sorozatunkat és… No, de térjünk át a faalávalókra. ?

Sétautalvány

Az idén is meséltünk bálokról, Mátyás királyról, megpróbáltunk félrevezetni és bemutattuk a reformáció örökségét, a szocmodern negyedeket pedig megpróbáltuk más perspektívába helyezni. Hogyha velünk Korzoztál az idén és tetszett, amit láttál-hallottál, oszd meg másokkal is! A sétautalvány bármelyik sétán beváltható, s ráadásul 1-1 városhoz kötődő érdekességet is olvashatsz rajta.

Szatyor

Szereted Kolozsvárt? Vidd magaddal mindenhova! Jártunkban-keltünkben, mindenféle külföldi városban és múzeumban azt láttuk, hogy praktikus és szép vászonszatyrok népszerűsítik az adott helyszínt. Így hát tavaly, Kolozsvár 700. születésnapjára megterveztettük a sajátunkat. Ez egy kicsit újragondolt, átrendezett változat. Néhány számunkra kedves épületet válogattunk össze: megtalálod a Szent Mihály-templomot, Mátyás király szülőházát, a Bánffy-palotát, a Püspöki-házat, a Farkas utcai templomot, a Széki-palotát és egy kakukktojás, mára már lebontott épület is akad. Felismered? A hosszú fülű vászonszatyro ideális kiegészítő, belefér a mappa, a pénztárca, a vásárolt könyvek és finomságok s még annyi minden más! Négy színben is kapható: natúr vászon, piros, fekete, sötétkék.

Lépésben: A 700 éves város

Tavaly készítettük el az első, sorozatindító munkafüzetünket. Az apropót Kolozsvár kerek évfordulója adta, s az a felismerés, hogy a gyerekekhez viszonylag kevés kiadvány szól az épített örökségrúl. A 700 éves város a középkor, koraújkor világát mutatja be, illetve a különböző aspektusokhoz kapcsolódó kolozsvári tereket, épületek. Természetesen játékosan, sok képpel és feladattal. A legideálisabb, ha közben az egész családdal felkeresi a füzetben szereplő helyszíneket. Ide kattintva bele is lehet lapozni.

+1: Kastélyshop

Még valami! Ha szívügyetek az épített örökség és támogatnátok Erdély kastélyait, nem kell rögtön megvásárolni egyet. Elég a Kastély Erdélyben mozgalom által kezdeményezett online boltból kiválasztani a karácsonyi ajándékokat. Találhattok csészét, füzetet, táskát, ékszert, grafikát. Csodaszépek és a kastélyokért vannak!

Bízunk benne, hogy kicsit szebbé tudjuk tenni mi is a karácsonyt. A sétautalványt személyesen tőlünk lehet átvenni, úgyhogy ha szeretnéd ajándékba adni, írj nekünk Facebookon vagy a lettertokorzo@gmail.com e-mailcímre. A szatyor és a munkafüzet megtalálható az IDEA Könyvtérben, de akár azt is átveheted tőlünk előzetes egyeztetés alapján.

Vélemény, hozzászólás?

3 + six =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .