Szia! Engedd meg, hogy bemutatkozzam: Rózi vagyok, egy kolozsvári galamblány. Párommal, Éliással a belvárosban lakunk, és mindketten a Korzo Egyesület tiszteletbeli tagjai vagyunk. Tulajdonképpen amolyan megfigyelőként veszünk részt az egyesület munkájában. A város terein szoktunk sétafikálni, megfigyeljük az épületeket, felröppenünk a házak homlokzatára, s ilyenkor sok olyan rejtett kincset veszünk észre, ami az utcán járó-kelő embereknek nem szokott feltűnni. Idén felfigyeltem néhány különleges épületre. Megtetszett nekem a díszítésük, az érdekes formák, a sok állat és növény, amit felfedeztem rajtuk. A virágok hiába hullatták el szirmaikat az ősz közeledtével, ezek a vakolatvirágok tovább pompáztak, még télen is. Egyre kíváncsibb lettem, vajon mi lehet az, ami nem látszik belőlük? Egy városi sétájuk során a Korzo-lányokhoz szegődtem, s jól kikérdeztem őket. Számos érdekességet tudtam meg tőlük az épületek történetéről, a bennük zajló életről. Kedvenceim ezért összegyűjtöttem neked is ebben a füzetben. Ismerd meg játékosan, lépésről lépésre Kolozsvár szecessziós épületeit!

Lapozz bele!

Megmutatok néhány oldalt a munkafüzetből. Hogy tetszik?

Járd be a várost!

Én természetesen repülni fogok, de te nyugodtan vedd nyakadba a várost! Meg lehet oldani a feladatokat íróasztalnál ülve is, de sokkal nagyobb élmény, ha elsétálsz a családoddal a helyszínekre, s megnézed az épületeket. Segítségedre lehet ez a térkép, amely a füzetben is megtalálható.

Ha elnyerte a tetszésed ez a családi munkafüzet vagy még több információt szeretnél róla, írj egy e-mailt az office@korzo.org.ro e-mail címre. Hamarosan itt olvashatod azoknak a könyvesboltoknak is a listáját, ahol megvásárolhatod. Néhány nap múlva a feladatok megoldókulcsát is elérhetővé teszik a Korzo-lányok, hogy ellenőrizni tudd a válaszaidat.

Alig várom már, hogy meséljek neked!